WMF |
WMF Function 4 főzőedény 16cm 1,9l
EAN vonalkód: | 4000530605849 |
Gyártó cikkszám: | 0761166380 |
V&B Budapest, Régi posta utca 5.: | 1 db készleten |
Várható kiszállítás: | 2023. október 04. |
![]() ![]() |
Paraméterek
Alapanyag | Cromargan® 18/10-es rozsdamentes acél |
Kategória | edények |
Kiszerelés | 1 darabos |
Kollekció | Function 4 |
Tisztítás | Mosogatógépben tisztítható |
Szín | |
Tulajdonság | TransTherm® szendvicstalpazat, minden főzőlaptípushoz | széles leöntőperem | könnyen tisztítható | belső méretezés |
Főzőlap típusa | gáz, kerámia és indukciós főzőlap |
Magasság | 100 mm |
Átmérő | 160 mm |
Alapanyag | 18/10-es Cromargan® rozsdamentes acél/ szilikon, üveg |
Megjelenés | polírozott |
Átmérő | 16 cm |
Űrtartalom | 1,9 l |
Származás | Németország |
Fogantyúk | üregesek, lassabban melegedés érdekében |
Indukciós tűzhelyen használható | igen, TransTherm bázis |
Mosogatógépben mosogatható | igen |
Leírás
WMF Function 4 főzőedény 16cm 1,9l
A WMF főzőedénye legalább annyira sokoldalú, mint népszerű. Minden, amihez sok folyadékra van szükség a főzéshez, belefér ebbe a kiváló méretű edénybe.
Mivel a széle különösen magas, így tésztafélét, burgonyát és gombócot is gond nélkül lehet benne főzni. A nagy termetű zöldségeket, például a karfiolt, megfőzhetjük benne, vagy akár a főtt burgonyát pürésíthetjük vagy pépesíthetjük közvetlenül az edényben.
A fogantyúk nem veszik át a meleget az edénytől, így sokáig hűvösek maradnak. A széles öntőperem és a modelltől függő üvegfedél még könnyebbé teszik a munkát.
A húsos edények TransTherm® univerzális alappal rendelkeznek az egyenletes hőelosztás és a hosszú hőtárolás érdekében.
A főzőedényeket a NOA Aachen tervezőirodájával együttműködve fejlesztették ki.
A rozsdamentes acélból és szilikonból készült fedélnek négy különböző funkciója van. Praktikus, mert a helyzettől függően a folyadékokat teljesen vagy ellenőrzött módon le lehet önteni csukott fedéllel. A főzővíz a nagy rostanyílásokon keresztül távozik és a tészta az edényben marad. Ugyanez működik a rizs kis szitanyílásaival is. A zárt helyzet alacsony vízszintű főzésre, a nyitott helyzet pedig a folyadékok teljes kiöntésére szolgál. A fedél piros gyűrűje igazán figyelemfelkeltő. Hőálló szilikonból készült, mindig stabilan illeszkedik az edényhez. Az edény üreges fogantyúi csökkentik a hőátadását, így azok hűvösebbek maradnak.
Hosszú főzési idő vagy sütőben történő használat esetén sütőkesztyű szükséges a fedél kinyitásához és az edény viseléséhez. Az edények belső mércével rendelkeznek a folyadékok egyszerű adagolásához. Cromargan®-ból 18/10-es rozsdamentes acélból készülnek. A TransTherm® univerzális alap indukcióra is alkalmas, gyorsan és közvetlenül továbbítja a főzőlap hőjét, és sokáig tárolja azt.
Előnyei:
- Tartalom: 1 db magas edény fedéllel Ø 16 cm (V 1,9l, magasság 10 cm)
- Anyaga: Cromargan rozsdamentes acél 18/10-es
- Mosogatógépben mosható, könnyen ápolható.
- Sütőben biztonságos, íztelen és saválló.
- További anyagai: üveg és Szilikon.
- Hőálló: fedél nélkül 250 ° C-ig vagy 180 ° C-ig fedővel.
- Az üveg fedél 4 megjelölt helyzetben helyezhető el. Helyzettől függően önthet folyadékot vagy főzhet kevés vízzel.
- Belső mérce megkönnyíti a töltési mennyiségek mérését.
- Széles öntőperem a cseppmentes öntéshez.
A Cromargan® anyagról
A WMF Cromargan® néven regisztrált 18/10 rozsdamentes nemesacélt használ az edények gyártáshoz, és ezt technológiát alkalmazza fazékkínálata többségénél. A megnevezésben „Crom“ a krómot jelenti, míg a név másik fele, az „argan“ a latin argentum, azaz ezüst szóból származik. Nagyon magas százalékban található meg benne a nikkel, aminek jóvoltából a fazekak extra fényesek, ezért is találó az anyag elnevezése.
Az acél nemesítésével jött létre ez a kiváló minőségű Cromargan® rozsdamentes acél. Tartalmaz: 72 % acélt, 18 % krómot és 10 % nikkelt. Ez egy nagyon tartós anyag, ami ellenáll az étkezési savaknak. Megjelenése gyönyörűen fényes és tisztítása könnyű.
A TransTherm® technológiáról
Az univerzális TransTherm® technológiával készült edények minden típusú tűzhelyen használhatóak, beleértve az indukciós főzőlapot is. Az alj gyorsan elnyeli a hőt, majd egyenletesen közvetíti tovább az ételhez. A hagyományos főzési időhöz képest gyorsabban készítheti el az ételeket, amivel kíméli a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Így az edények tökéletesen alkalmasak főzéshez, zsiradékban való sütéshez, pároláshoz, előkezeléshez vagy gőzöléshez. Egyben időt és akár elektromos energiát is takarít meg Önnek.