WMF |
WMF Vitalis párolórendszer kerek 28cm
EAN vonalkód: | 4000530695024 | ||||
Gyártó cikkszám: | 1743016040 | ||||
|
Leírás
A WMF Vitalis párolórendszer sütőben és tűzhelyen történő használatra is alkalmas. Használhatja sütésre, párolásra vagy felfújtakhoz és természetesen hagyományos tepsiként is. Tűzhelyen való pirítás után az étel lassú párolásához a tepsit egyenesen a sütőbe teheti. A párolóban lévő hőmérsékletet a fedőbe épített hőmérő 100 °C-ig méri
Az ételeket kímélő módon tudja elkészíteni ezzel a párolóval. A működési elv nagyon egyszerű: mivel az élelmiszerek a párolás során nem áznak a vízben, így a vízben oldódó vitaminok és ásványi anyagok nem vesznek el. Párolás során a baromfifélék szaftosak maradnak, a zöldségek roppanósak , a halak pedig nem főnek szét, továbbá bármit is készít, az étel biztos, hogy nem ég oda vagy szárad ki. Az ételek megőrzik intenzív, specifikus ízvilágukat, tehát jóval kevesebb sózás és fűszerezés szükséges. A ételek is egyenletesen főnek meg párolás során, mivel a hő is egyenletesen áramlik. A WMF társaság kifejezetten a párolás legelőnyösebb tulajdonságainak megerősítéséhez fejlesztette ki a Vitalis párolórendszerét.
A Cromargan® anyagról
A WMF Cromargan® néven regisztrált 18/10 rozsdamentes nemesacélt használ az edények gyártáshoz, és ezt technológiát alkalmazza fazékkínálata többségénél. A megnevezésben „Crom“ a krómot jelenti, míg a név másik fele, az „argan“ a latin argentum, azaz ezüst szóból származik. Nagyon magas százalékban található meg benne a nikkel, aminek jóvoltából a fazekak extra fényesek, ezért is találó az anyag elnevezése.
Az acél nemesítésével jött létre ez a kiváló minőségű Cromargan® rozsdamentes acél. Tartalmaz: 72 % acélt, 18 % krómot és 10 % nikkelt. Ez egy nagyon tartós anyag, ami ellenáll az étkezési savaknak. Megjelenése gyönyörűen fényes és tisztítása könnyű.
A TransTherm® technológiáról
Az univerzális TransTherm® technológiával készült edények minden típusú tűzhelyen használhatóak, beleértve az indukciós főzőlapot is. Az alj gyorsan elnyeli a hőt, majd egyenletesen közvetíti tovább az ételhez. A hagyományos főzési időhöz képest gyorsabban készítheti el az ételeket, amivel kíméli a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Így az edények tökéletesen alkalmasak főzéshez, zsiradékban való sütéshez, pároláshoz, előkezeléshez vagy gőzöléshez. Egyben időt és akár elektromos energiát is takarít meg Önnek.