Weboldalunkon a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát. Adatvédelmi nyilatkozat.

Menü

Panni konyhája

„A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.” – Paul Gauguin

Sok más feleséghez és anyához hasonlóan én is nap, mint nap főztem, és hazafelé rendre pörgettem az agyam az autóban, hogy ma mit is, mit is, mit is kellene főzni… Mert hát valamit muszáj. És bár még előtte álltam, de igazából már ott az autóban túl szerettem volna esni rajta.

Aztán történt valami, ami alapjaiban változtatta meg a főzéshez kapcsolódó frusztrációim.

EGY ÚJ FEJEZET KEZDETE

Az étkészlet, amely megváltoztatta a főzéshez való hozzáállásomat

Néhány éve, egy, a munkámhoz kötődő gyárlátogatás során a vállalat bemutatótermébe kaptunk ebéd meghívást, és akkor ott - elindult a lavina… A gyár a Villeroy & Boch volt, az ebéd pedig a leszebb porcelánokkal terített asztaloknál, a legszebb porcelánokkal teli polcok és asztalok közt, a legjobb hangulatban zajlott.

Itt láttam meg azt a Manufacture Rock kollekciót, ami akkor nulla kilométeres újdonság volt, olyannyira, hogy itthon még nem is lehetett kapni. Csak néztem, tapogattam, forgattam a palakő hatású antracit porcelán tányérokat, és ott helyben, azonnal szerelembe estem. Oly annyira, hogy én, aki a hétköznapokon csak minél gyorsabban akartam lezavarni a főzést, most lelkiszemeimmel láttam a finomabbnál finomabb tészta ételeket a jellegzetes kalap formájú pasztás tányérokban.

Aztán hazajöttünk, majd a gyár képviselőjét nyaggatva rátaláltam a Villeroy & Boch Belváros üzletére, és… félévvel később karácsonykor, már ezekkel a tányérokkal terítettem. Egyszerűen imádtam… Naphosszat szöszögtem a konyhában, élvezettel pikkelyeztem a halat, töltöttem a káposzta leveleket, főztem az angol citromkrémet… És terítettem, tálaltam a fogásokat egymás után az ünnepi asztalra.

Gasztronómiai kalandok a Villeroy & Boch Porcelánokon

Aztán ahogy telt az idő, az egyre szorosabb kapcsolatnak köszönhetően elkezdtek gyarapodni a Villeroy & Boch porcelánjaim, amikben már folyamatosan tálaltam bent a lakásban és kint a kertben is.Levesek, krémlevesek, tészták, főzelékek, mindenféle húsok, halak, sütik, amiket egyre nagyobb élvezettel készítettem.

 

 

Ezt tovább fokozta, hogy pár éve a kertben kialakítottunk négy magaságyást, amiben saját illatos fűszernövények, gyönyörű színes paradicsomok, paprikák, padlizsánok és cukkinik nőnek, amik aztán mindig frissen kerültek nyáron az asztalra – télire pedig az üvegekbe.

Olasz tészták, spagettik, makarónik, pizzák muszaka, töltöttpaprika és paradicsomleves saját passataval, sült paradicsom szószokkal, paradicsomlével – padlizsánkrém, ajvar, és gyilkos kombók szellem, skorpio, és carolina chilikből…

Gyorsan és finoman: Kedvenc receptjeim minden napra

Ebben a blogban azokat kedvenc receptjeimet osztom meg veletek, amik alkalmasint egyszerűen és gyorsan, máskor aprólékosan és szöszögősen készülnek, cserébe viszont mindig finomak, kívánatosan tálalhatók - legyen szó szaladós hétköznapról, lusta hétvégéről vagy meghitt ünnepekről…

 

Gombakrémleves

Ugrás a következő recepthez.  

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

 

Kapcsolódó termékek

Panni konyhája

Panni konyhája

„A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.” – Paul Gauguin

Sok más feleséghez és anyához hasonlóan én is nap, mint nap főztem, és hazafelé rendre pörgettem az agyam az autóban, hogy ma mit is, mit is, mit is kellene főzni… Mert hát valamit muszáj. És bár még előtte álltam, de igazából már ott az autóban túl szerettem volna esni rajta.

Aztán történt valami, ami alapjaiban változtatta meg a főzéshez kapcsolódó frusztrációim.

EGY ÚJ FEJEZET KEZDETE

Az étkészlet, amely megváltoztatta a főzéshez való hozzáállásomat

Néhány éve, egy, a munkámhoz kötődő gyárlátogatás során a vállalat bemutatótermébe kaptunk ebéd meghívást, és akkor ott - elindult a lavina… A gyár a Villeroy & Boch volt, az ebéd pedig a leszebb porcelánokkal terített asztaloknál, a legszebb porcelánokkal teli polcok és asztalok közt, a legjobb hangulatban zajlott.

Itt láttam meg azt a Manufacture Rock kollekciót, ami akkor nulla kilométeres újdonság volt, olyannyira, hogy itthon még nem is lehetett kapni. Csak néztem, tapogattam, forgattam a palakő hatású antracit porcelán tányérokat, és ott helyben, azonnal szerelembe estem. Oly annyira, hogy én, aki a hétköznapokon csak minél gyorsabban akartam lezavarni a főzést, most lelkiszemeimmel láttam a finomabbnál finomabb tészta ételeket a jellegzetes kalap formájú pasztás tányérokban.

Aztán hazajöttünk, majd a gyár képviselőjét nyaggatva rátaláltam a Villeroy & Boch Belváros üzletére, és… félévvel később karácsonykor, már ezekkel a tányérokkal terítettem. Egyszerűen imádtam… Naphosszat szöszögtem a konyhában, élvezettel pikkelyeztem a halat, töltöttem a káposzta leveleket, főztem az angol citromkrémet… És terítettem, tálaltam a fogásokat egymás után az ünnepi asztalra.

Gasztronómiai kalandok a Villeroy & Boch Porcelánokon

Aztán ahogy telt az idő, az egyre szorosabb kapcsolatnak köszönhetően elkezdtek gyarapodni a Villeroy & Boch porcelánjaim, amikben már folyamatosan tálaltam bent a lakásban és kint a kertben is.Levesek, krémlevesek, tészták, főzelékek, mindenféle húsok, halak, sütik, amiket egyre nagyobb élvezettel készítettem.

 

 

Ezt tovább fokozta, hogy pár éve a kertben kialakítottunk négy magaságyást, amiben saját illatos fűszernövények, gyönyörű színes paradicsomok, paprikák, padlizsánok és cukkinik nőnek, amik aztán mindig frissen kerültek nyáron az asztalra – télire pedig az üvegekbe.

Olasz tészták, spagettik, makarónik, pizzák muszaka, töltöttpaprika és paradicsomleves saját passataval, sült paradicsom szószokkal, paradicsomlével – padlizsánkrém, ajvar, és gyilkos kombók szellem, skorpio, és carolina chilikből…

Gyorsan és finoman: Kedvenc receptjeim minden napra

Ebben a blogban azokat kedvenc receptjeimet osztom meg veletek, amik alkalmasint egyszerűen és gyorsan, máskor aprólékosan és szöszögősen készülnek, cserébe viszont mindig finomak, kívánatosan tálalhatók - legyen szó szaladós hétköznapról, lusta hétvégéről vagy meghitt ünnepekről…

 

Gombakrémleves

Ugrás a következő recepthez.  

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

 

Kapcsolódó termékek

Tartalomhoz tartozó címkék: panni