Dekantálók és karafék
Dekantálók és karafék a Villeroy & Bochtól - borok és szeszesitalok látványos felszolgálásához
Az agyagedények már 2 000 évvel ezelőtt is jó szolgálatot tettek a bor tárolására. Később aztán az agyagot üvegre cserélték, ezáltal pedig egy sokkal tartósabb tárolási és szállítási mód vált lehetővé. Ezt a szokást őrizzük napjainkig, annyi különbséggel, hogy az üveg mellett megjelent a kristályüveg is, ami esztétikailag sokkal szebb látványt nyújt és értékesebb is. Ebből dolgozik a Villeroy & Boch is, hogy a értékes nedű megfelelő módon legyen felszolgálva.
A Villeroy & Boch már több, mint 260 éve gyártja termékeit, mindet a legnagyobb minőségbeli elvárásoknak megfelelően. Ezt a minőség tükröződik az általa készített dekantálókban és karafékban is, amelyek bármelyik étkezőasztalon tökéletesen mutatnak. A művészien megformált kiöntők mindegyike egyedi karakterrel rendelkezik, ami a szépségen túl professzionális felszolgálási lehetőséget teremt.
A jó dekantáló a bornak megfelelő mennyiségű oxigént ad, aminek eredményeképp sokkal intenzívebb ízű és élvezhetőbb lesz az ital. A hosszú ideig palackban vagy hordóban állt vörösborokat épp ezért öntik tágas, nagy feszítőfelületű totyakos dekantálóba és lötykölik - így lesz az oxigén hatására az ital sokkal finomabb. Míg a vörösboroknak nagyobb feszítőfelület szükséges, addig a fehérboroknak (a dekantáló átmérőjét figyelembe véve) kisebb az ilyesfajta igénye. A cél azonban mindkét esetben azonos: a zamatok és tanninok élvezete. Adja át önmagát az élvezeteknek és élvezze kedvenc borait kiemelkedő eleganciával!